Επέκταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα έως τα τέλη Απριλίου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει έτοιμη την απόφαση για την παράτασή του. Η ενέργεια αυτή έρχεται προς την κατεύθυνση να παραμείνει ενεργή η  αγορά αυτοκινήτου, η οποία παρά την κρίση εμφανίζει δυναμική τονώνοντας τα κρατικά έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αυτοκινήτου τρέχει με ρυθμό αύξησης πωλήσεων πάνω από το 10% το 2015, καθώς πολλοί πολίτες προχωρούν σε αγορά κυρίως μικρού όγκου κυβισμού οχημάτων με στόχο την πραγματοποίηση οικονομικών μετακινήσεων.

Το μέτρο της απόσυρσης δίνει την δυνατότητα στους εμπόρους και εισαγωγείς να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και να κρατούν τις πωλήσεις σε υψηλά επίπεδα.

Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύς του μέτρου, από τον Φεβρουάριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.