Ακριβότερα θα στοιχίζει στον καταναλωτή την ερχόμενη δεκαετία η αγορά κρέατος και γαλακτοκομικών προιόντων σε αντίθεση με τις τιμές των περισσότερων φυτικών προιόντων οι οποίες θα βαίνουν μειούμενες.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μελέτης που συνέταξαν ο ΟΟΣΑ ​(Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ σχετικά με τις προοπτικές και τις τάσεις της γεωργίας,της κτηνοτροφίας και της αλιείας για την περίοδο 2015-2024.  

Ειδικότερα,όπως αναφέρεται στη μελέτη,από τα φυτικά προιόντα, άνοδο στις τιμές τους θα παρουσιάσουν μόνον τα δευτερεύοντα σιτηρά , οι ελαιούχοι σπόροι που χρησιμοποιούνται για ζωοτροφές και η ζάχαρη, ενώ αντιθέτως οι ονομαστικές τιμές σε δημητριακά και βαμβάκι θα συμπιεστούν ακόμη περισσότερο.