Να κρατούν όλες τις αποδείξεις που παίρνουν από τις συναλλαγές τους καλεί τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μέχρις ότου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να αποφασιστεί τελικά ποιες θα περνάνε.

Σε ερώτηση του προεδρεύοντος στη Βουλή Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις παλαιότερες αποδειξεις που κρατούν στα σπίτια τους οι φορολογούμενοι αλλά και ο ίδιος όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι προς το παρόν θα πρέπει να κρατάμε όλες τις αποδείξεις γιατί υπάρχει περίπτωση να μας καλέσουν για έλεγχο για την φορολογική δήλωση.

Ωστόσο όπως είπε με ανακοίνωση που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει τελικά δηλαδή ποιες αποδείξεις και για ποια χρονιά θα πρέπει να κρατούν οι πολίτες. 

Επίσης, πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά όμως το θέμα του τι αποδείξεις κρατάμε για το 2016, κρατάμε όλες τις αποδείξεις. Υπάρχει υποχρέωση και στις επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις και σε εμάς να τις κρατάμε και θα φέρουμε τη διάταξη για να υλοποιηθεί αυτό που έχουμε ανακοινώσει πάρα πολλές φορές δηλαδή την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών και την καθιέρωση ότι κάθε μεταβολή, κάθε ποσό που έχουμε στην φορολογική μας δήλωση, θα πρέπει να δικαιολογείται μέσα από τραπεζική συναλλαγή. Θα έρθει και αυτή η διάταξη για να λυθεί η αγωνία που υπάρχει».