Συνέχεια στην κόντρα δίνει Eldorado Gold που απαντάει για τα πρόστιμα ύψους 1,7 εκατ ευρώ που επιβλήθηκαν, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι κρατά αδιανόητη στάση έναντι ενός θεσμικού επενδυτή.

Η εταιρεία, σημειώνει ότι λίγες ώρες μετά την απόφασή της για αναστολή εργασιών στις Σκουριές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έσπευσε να κοινοποιήσει τα πρόστιμα και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της.

«Οι περιβαλλοντικοί όροι για εμάς δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου» αναφέρει η Eldorado Gold. «Το ΥΠΕΝ αποφάσισε την κοινοποίηση και δημοσίευση δυο προστίμων (που αφορούν στα έργα Ολυμπιάδας & Στρατωνίου) ενάντια στην εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ λίγες μόνο ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado Gold κ. Πολ Ράιτ όπου ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρίας για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής» σημειώνει η εταιρεία και συνεχίζει:

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με όρους εντυπώσεων και με μια στάση αδιανόητη απέναντι σε έναν θεσμικό επενδυτή. Η εταιρία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της σχετικά με τα συγκεκριμένα πρόστιμα» καταλήγει.