Να μειώσουν τις χρεώσεις στα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) και το ύψος των προμηθειών που παρακρατούν από τις συναλλαγές ζητεί από τις τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιαδης και τις καλεί να εναρμονιστούν με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη ο αναπλ. υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους, προκειμένου να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και την εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα του κράτους και όχι τα κέρδη κάποιων.

Ειδικά για τα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) επισήμανε ότι θα απευθυνθεί ο ίδιος απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θα θεσμοθετηθεί σύντομα διάταξη, η οποία θα προβλέπει την ύπαρξη ενός ακατάσχετου λογαριασμού, ανά επιχείρηση, για τις ηλεκτρονικές εισπράξεις και τις εισπράξεις μέσω καρτών.
   
Τέλος, αναφέρθηκε στην πορεία των εσόδων και τόνισε ότι αντίθετα με τα έτη 2013 και 2014, στα οποία υπήρξε υστέρηση δημοσίων εσόδων κατά 1,5 δισ. ευρώ, το 2015 δημιουργήθηκαν επιπλέον έσοδα 39 εκατ. ευρώ

Ο αναπλ. υπουργός στάθηκε ειδικά στις εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι «αντίθετα με τα όσα προέβλεπαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης», ήσαν «κατά το δυνατόν δικαιότερα» και υπήρξαν επιπλέον έσοδα 8 εκατ. ευρώ, ενώ κυκλοφορούν 100.000 αυτοκίνητα περισσότερο από πέρυσι.