Ένας ιερέας με καταθέσεις 500.000 ευρώ, πλαστικοί χειρουργοί με δεκαψήφιες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες και δύο ηθοποιοί με τρία εκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται μεταξύ άλλων στα λαβράκια που έπιασε το υπουργείο Οικονομικών, αξιοποιώντας τις λίστες που πρόσφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Μπόργιανς.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ρηνανίας παρέδωσε στη χώρα μας μία λίστα με 10.500 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική UBS. Χθες μάλιστα, ο Νόρμπερτ Μπόργιανς συναντήθηκε στην Αθήνα με τον έλληνα πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρα.

Η διασταύρωση των ονομάτων άρχισε άμεσα και όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι απέχουν παρασάγγας από τα εμβάσματα που... εξήγαγαν στην Ελβετία.

Οι πρώτες καταθέσεις έχουν ήδη δοθεί στους οικονομικούς εισαγγελείς, αφού πέρασαν το κατώφλι του ΣΔΟΕ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, Ελλάδα και Ρηνανία - Βεστφαλία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, την ώρα που ο Νόμπερτ Μποργιανς πρότεινε και την εκπαίδευση 50 Ελλήνων εφοριακών στην Γερμανία.