Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Cosvo για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύφωνα με πληροφορίες, η βελτιωμένη πρόταση του κινεζικού κολοσσού που κατατέθηκε σήμερα, ικανοποίησε την κυβέρνηση και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας. 

Η εταιρεία Cosco Group (Hong Kong) Limited –η μόνη εκ των υποψηφίων που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά– υπέβαλε το μεσημέρι νέα βελτιωμένη προσφορά, η οποία και συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Την Τρίτη η αποτίμηση της εταιρείας ΟΛΠ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο διαμορφώθηκε στα 337 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το Reuters, η αρχική προσφορά ανά μετοχή της Cosco ήταν κατά 22% υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.

Εκτός από το τίμημα για το 67% του Λιμανιού, η Cosco από την αρχική της προσφορά δεσμεύθηκε επίσης για επενδύσεις ύψους 296 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας και άλλων 50 εκατομμυρίων ευρώ κατά την αμέσως επόμενη τριετία. Αυτές αφορούν τη ναυπηγοεπισκευή, την κρουαζιέρα, την επισκευή και ανάπτυξη του προβλήτα Ι, τη συντήρηση και αναβ