Ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής ορίστηκε από την κυβέρνηση νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στη θέση της παραιτηθείσας Κατερίνας Σαββαΐδου.  

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε η σχετική πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την τοποθέτησή του.

Το Newpost είχε αποκαλύψει τον ορισμό του κ. Πιτσιλή στη θέση του γγ Εσόδων από τις 28 Δεκεμβρίου.

Το βιογραφικό του Γιώργου Πιτσιλή

Ο κ. Πιτσιλής, γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.

Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του ΠανεπιστημίουPantheon – Sorbonne (Paris I).

Από το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου Κυριακάκης – Πιτσιλής – Βελεγράκης (K|P|V).

Προηγουμένως, υπήρξε συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρείας FDMA(1999-2010). Από το 2010 έως σήμερα υπήρξε φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του  Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.