Διαψεύδουν την εμπλοκή με την τρόικα για το ασφαλιστικό ανώτατες κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για «απολύτως ανακριβείς» πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Εργασίας και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ήταν διερευνητική επαφή και όχι ουσίας και τονίζουν ότι δεν ζητήθηκαν δραστικές περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι θεσμοί ζήτησαν μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αντίθεσή τους σε διάφορα σημεία της ελληνικής πρότασης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις και εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους όσον αφορά τα ποσοστά αναπλήρωσης που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης. 

Τα τεχνικά κλιμάκια φέρεται να ζήτησαν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, γεγονός που πρακτικά σημαίνει χαμηλότερες καταβαλλόμενες συντάξεις

Παράλληλα, οι θεσμοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησαν από τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίσεις και στοιχεία για την εθνική σύνταξη. Τα τεχνικά κλιμάκια συμφώνησαν μεν στη χορήγησή της με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά ζήτησαν από την ελληνική σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της καταβολής της.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.