Την πεποίθηση ότι όσοι συμπαραστέκονται στις διαδηλώσεις των επιστημόνων για το ασφαλιστικό, ετοιμάζουν ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέσα στο 2016 θα υπάρχει αλλαγή στο φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.
 
Όπως τόνισε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων:
Εκείνοι που συγκεντρώνονται γύρω από τα "κινήματα της γραβάτας" θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που τώρα τους χτυπούν την πλάτη, στην ουσία, ετοιμάζουν πολύ πιο βάρβαρα και άδικα μέτρα από αυτά που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση δέχεται μία άδικη επίθεση για πολιτικές, τις οποίες επέβαλαν εκείνοι που ασκούν την κριτική και οι οποίες απεδείχθησαν «άδικες και αναποτελεσματικές».

Ειδικότερα, για τον φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολυτέκνων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης νομοθεσίας είναι ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα που θα γίνουν εντός του 2016.