Τη δημιουργία υπουργείου οικονομικών της ευρωζώνης πρότεινε το  μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Ο ίδιος ζήτησε "ισχυρή πολιτική δέσμευση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης προκειμένου να δοθεί στην κοινή γνώμη, τις επιχειρήσεις και τις αγορές ένα ισχυρό μήνυμα ότι λαμβάνουμε στα σοβαρά το να καταστήσουμε το ευρώ μια επιτυχία με διάρκεια".

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ιδέας δημιουργίας ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, ένα βήμα στον οποίο θα αντιδράσουν πολλές χώρες της ευρωζώνς, οι οποίες θέλουν να προστατεύσουν την αυτονομία τους.

«Ένα στοιχείο εδώ θα είναι η ενδυνάμωση του εκτελεστικού οργάνου της ευρωζώνης με ένα υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης, είτε αυτό τελεί εντός της Επιτροπής είτε είναι αυτόνομο όργανο» είπε.

«Ένα ακόμα στοιχείο θα είναι να δημιουργηθεί μια πραγματική νομοθετική ικανότητα σε επίπεδο ευρωζώνης και θεσμοί που λειτουργούν προς το συμφέρον της ευρωζώνης, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, να είναι υπόλογοι σε αυτή».

Ο Κερέ επίσης υποστήριξε ότι προκειμένου η ανάκαμψη της Ευρώπης να καταστεί διαρθρωτική και κατά συνέπεια να αυξηθεί η δυνητική ανάπτυξη και να μειωθεί η διαρθρωτική ανεργία, δεν επαρκούν από μόνες τους οι κινήσεις νομισματικής πολιτικής.