Επιταχύνει την επιστροφή φόρου σε αγρότες το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Και μπορεί η επιτάχυνση της επιστροφής φόρου να μην αφορά όλους τους αγρότες, αλλά αυτούς που δεν έχουν την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, ωστόσο είναι μια προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης να αμβλύνει τις αντιδράσεις. 

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ, με την υπογραφή της τροποποίησης της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013 για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα και «δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος».

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων».

Έτσι, η επιστροφή του φόρου θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

Δείτε εδώ τα μπλόκα των αγροτών