ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση της ΤτΕ για την ασφαλιστική αγορά

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2016, 22:01 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2016, 22:13
Ικανοποίηση της ΤτΕ για την ασφαλιστική αγορά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υποδιοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα συνεργασία των εταιρειών με την αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς οι περισσότερες εταιρείες προχώρησαν σε ενέργειες που είναι σε αρμονία με το νέο εποπτικό πλαίσιο.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Μητράκος,  υποδιοικητής της τράπεζας της Ελλάδος από την συνάντηση που είχε χθες με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, συγκεκριμένα ανέφερε πως:

«H ελληνική ασφαλιστική αγορά, εν μέσω πρωτοφανών προκλήσεων και της ύφεσης που αντιμετωπίζει ολόκληρη η οικονομία τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει αρκετά βήματα στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της προσαρμογής της στις νέες απαιτήσεις του μακροοικονομικού και εποπτικού περιβάλλοντος»

Ο υποδιοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα συνεργασία των εταιρειών με την αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς οι περισσότερες εταιρείες προχώρησαν σε ενέργειες που είναι σε αρμονία με το νέο εποπτικό πλαίσιο.

Ενδεικτικά ανάφερε την αναμόρφωση του συστήματος εταιρικής διακυβέρνησης, την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών για την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων, τη σταδιακή εγκατάλειψη της λογικής της συνεχούς επέκτασης των εργασιών με οποιοδήποτε κόστος, τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Συνέχισε τονίζοντας, ότι: «είναι θετικό ότι παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η επάρκεια κεφαλαίων της αγοράς, ως σύνολο, διατηρείται σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο των ελαχίστων».

Ο υποδιοικητής της τράπεζας Ελλάδος εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς η οποία όπως είπε έδειξε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στην περίοδο της τρέχουσας κρίσης σε σχέση με άλλους κλάδους.