Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την επέκταση της Κίνας στην ευρωπαϊκή αγορά

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για την επέκταση της Κίνας στην ευρωπαϊκή αγορά

Προβληματισμό προκαλεί στις Βρυξέλλες το ενδεχόμενο αναβάθμισης του εμπορικού status της Κίνας και η δυνατότητα να εξάγει ακόμη περισσότερα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα βάλει «λουκέτο» σε χιλιάδες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, εκτοξεύοντας στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας.

Η ΕΕ θέλει να βάλει «φρένο» στην εμπορική επέκταση της Κίνας στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η ασιατική υπερδύναμη επεκτείνεται ραγδαία στο παγκόσμιο εμπόριο. 

Μάλιστα,  η εφημερίδα «De Standaard» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της στη σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας εργοδοτικών οργανώσεων αλλά και συνδικαλιστικών ενώσεων στις Βρυξέλλες κατά του ελεύθερου εμπορίου, με αφορμή την προσπάθεια της Κίνας να εξάγει ακόμα περισσότερα προϊόντα στην Ευρώπη. 

Στο άρθρο απευθύνονται προειδοποιήσεις και από τον Βέλγο πρώην Επίτροπος Kάρεϊ Ντε Γκουχτ, ο οποίος επισημαίνει ότι τυχόν αναγνώριση του status της ελεύθερης οικονομίας για την Κίνα θα εξασθενήσει σημαντικά τη θέση της ΕΕ και θα σηματοδοτήσει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας εξαιτίας του dumping κινέζικων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο