Το μαρτύριο της ημέρας φαίνεται ότι άρχισε να παίζει η τρόικα, η οποία αναβάλλει πλέον τακτικά την επιστροφή της, προτάσσοντας τώρα την εμφάνιση τεχνικών κλιμακίων ίσως κατά το Σαββατοκύριακο, και απομακρύνοντας την κάθοδο των επικεφαλής προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Κάθε ημέρα καθυστέρησης όμως είναι πολύτιμη (και οι δανειστές το γνωρίζουν καλά αυτό) καθώς έτσι στενεύουν τα όρια που έχει η κυβέρνηση, πρώτον για να παρουσιάσει αξιόπιστα αποτελέσματα στο Eurogroup της 7ης Μαρτίου και δεύτερον για να κλείσει την αξιολόγηση μέχρι τις 27 Μαρτίου. 

Την ίδια στιγμή που οι «τροϊκανοί» πιέζουν εμμέσως την κυβέρνηση με τη μη κάθοδό τους, στο εσωτερικό η κυβέρνηση συνεχίζει για δεύτερη ημέρα το «ξήλωμα του πουλόβερ» του ασφαλιστικού διοχετεύοντας αυτή τη φορά πληροφορίες στον Τύπο ότι σκέφτεται να εξαιρέσει από το ενιαίο Ταμείο κύρια ασφάλισης που έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και τους επιστήμονες. Δηλαδή τώρα εκτός από τους αγρότες έρχονται να βγουν από το μοναδικό υπερ-Ταμείο και οι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι. Κι έτσι αρχίζει να αναρωτιέται κανείς «τελικά ποιοι θα μείνουν μέσα;» και η απάντηση είναι η ίδια όπως εκείνη στην ερώτηση του «ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα;»

«Οι συνήθεις ύποπτοι που δεν μπορούν να κρυφτούν: Μισθωτοί και συνταξιούχοι». Επιπλέον το Υπουργείο Εργασίας σκέφτεται να κάνει μεγαλύτερη την περίοδο χάριτος στους νέους επιστήμονες (αναλόγως καλύτερο «βηματισμό» ένταξης στο νέο σύστημα πρότεινε και στους αγρότες) και την δημιουργία ενός προστατευτικού τοίχους για όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 55.000 ευρώ.