Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που θέλει τους έλληνες να... ανησυχούν για την απόσυρση του 500ευρού, καθώς έχουν... δισ. ευρώ κάτω από στρώματα και μέσα σε μπαούλα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. 

Όπως αναφέρει το άρθρο: 

Το ενδεχόμενο ότι μπορεί να φτάνει το τέλος του χαρτονομίσματος των πεντακοσίων ευρώ δημιουργεί ανησυχία σε πολλούς Έλληνες, αφού πολλοί από αυτούς έχουν αρκετά μεγάλα ποσά των μωβ χαρτονομισμάτων κάτω από το στρώμα.Τραπεζικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες έχουν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε θυρίδες, μπαούλα, ανάμεσα στα σεντόνια και σε πολλές άλλες κρυψώνες.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνεται στο άρθρο: ''Για τις ελληνικές τράπεζες και την οικονομία η μείωση των καταθέσεων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Τα κρυμμένα χρήματα λείπουν από την αγορά. Εάν υπήρχαν στις τράπεζες, τότε αυτές θα μπορούσαν να δίνουν περισσότερα δάνεια και έτσι θα δίνονταν ώθηση στην οικονομία''. 

''Γι' αυτό οι τράπεζες και η κυβέρνηση απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματα''΄τονίζει το δημοσίευμα.

Όμως η δυσπιστία στην πολιτική της χώρας παραμένει μεγάλη», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος ενώ επικαλούμενος κύκλους της κεντρικής τράπεζας, εκτιμώντας ότι η ανησυχία των Ελλήνων δεν είναι παράλογη.

Αναφέρεται, δε, στην Handelsblatt:

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ  ως ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων ψήφισε πριν λίγο καιρό μια σχετική δήλωση προθέσεων για την κατάργηση του πεντακοσάρικου.

Η εν λόγω γραπτή δήλωση προθέσεων καταδεικνύει με σαφήνεια ποια μορφή θα μπορούσε να έχει η τελική απόφαση που αναμένεται σε λίγους μήνες.