Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε ο διοικήτης της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναλάβει προωτοβουλίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας, η ΤτΕ θα θέσει τους ποσοτικούς στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του Νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.