Τα σχέδια της εταιρείας για επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε σήμερα στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο πρόεδρος της British American Tobacco (ΒΑΤ) Hellas Gianpiero Pazzanese, σε συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του υπουργού πρόκειται για τη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά, που θα αρχίσει το Μάρτιο.

Στην ανάπτυξή του θα έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών και διακίνησης προϊόντων ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ, από την Ευρώπη σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε τις θετικές εξελίξεις που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ελληνική οικονομία (σχεδόν μηδενική ύφεση, μείωση της ανεργίας, αύξηση εσόδων κ.λπ.), οι οποίες καθιστούν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα έναν διεθνώς ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Pazzanese υπογράμμισε την εμπιστοσύνη του στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Επενδυτικός Σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας, Θάνος Νιφόρος και ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT Hellas Στέφανος Διανέλλος.