current views are: 9

4 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση10:53

Αλεξιάδης: Έρχεται ρύθμιση για την απόσυρση

Ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

 

Δημοσίευση 10:53’

Ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

 

Ρύθμιση για την απόσυρση των αυτοκινήτων προανήγγειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου είπε: 

«Μας απασχολεί το θέμα. Όταν δεν έχουμε πωλήσεις αυτοκινήτων δεν έχουμε και έσοδα». 

«Πολύ σύντομα θα φέρουμε διάταξη που θα λύνει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα και για ποια τιμή. Θα λυθεί το πρόβλημα πολύ σύντομα» δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η απόσυρση «είναι ένα φορολογικό κίνητρο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, έχει οικολογικό και οικονομικό περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Παραδέχθηκε πάντως ότι έπρεπε να είχε λυθεί το ζήτημα πριν λήξει η ημερομηνία, καθώς «θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του δημοσίου».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόβσκι, υπογράμμισε ότι οι ”φορολογικές υπηρεσίες δεν θα χρησιμοποιηθούν για πολιτική εκμετάλλευση”. 

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε τις φορολογικές υπηρεσίες για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για να ευνοήσουμε ούτε για να ενοχοποιήσουμε κάποιους», δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αφορμή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με δημοσιεύματα για την εταιρεία της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, και οι αναφορές του περί εντυπώσεων που μπορεί να υπάρξουν από την απάντηση, ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι ξέφραγο αμπέλι.

«Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να έχει ελλείψεις και προβλήματα, δεν είναι όμως ξέφραγο αμπέλι, όπως γινόταν στο παρελθόν, που κάποιοι θα τρυγούν για να έχουν οφέλη. Να είστε σίγουροι ότι και στις φορολογικές υποθέσεις που υπάρχουν ζητήματα ή θα ανοίξουν ζητήματα, μόνο συγκάλυψη δεν θα υπάρξει. Θα στηρίξουμε τις φορολογικές υπηρεσίες είτε για να φτάσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη είτε στο δημόσιο ταμείο», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Νικολόπουλου για το αν ελέγχεται για φορολογική παράβαση η εταιρεία τής Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι:

Δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία ή να έχει σχηματιστεί δικογραφία για το ζήτημα αυτό, αλλά ούτε έχει φτάσει στο ΣΔΟΕ φάκελος για να διενεργηθεί έλεγχος.

«Για το πού θα γίνει φορολογικός έλεγχος δεν είναι απόφαση του Τσακαλώτου ή του Αλεξιάδη. Εμείς ως υπουργείο Οικονομικών για να κάνουμε έλεγχο θα πρέπει να υπάρχουν είτε εισαγγελική παραγγελία ή καταγγελία για παράβαση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε:

Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλύψουμε τίποτα. Αντίθετα έχουμε πολλά θέματα για να διερευνήσουμε. Έχω πει ότι θα προταχθούν για έλεγχο όπου υπάρχει γκρίζα ζώνη, και έχουν δοθεί εντολές από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα ή ΜΜΕ.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο οποίος έκανε λόγο για σκηνοθετημένη ερώτηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει να έχει ελαφρά ντροπή και να κοκκινίζει, γιατί αυτή τη στιγμή που συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για ένα μείζον εθνικό θέμα, ο υπουργός έρχεται να απαντήσει επί σκηνοθετημένης ερώτησης», ανέφερε ο κ. Δενδιας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι καμία τέτοια πρόθεση δεν είχε ούτε άφησε κανένα υπονοούμενο, αντίθετα ήταν ξεκάθαρος, και προσέθεσε ότι ο ίδιος δήλωσε από την αρχή αναρμόδιος να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα του βουλευτή.


σχετικα αρθρα