«Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου», δήλωσε πριν από λίγο στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, ενώ για το θέμα του ανώτατου πλαφόν στις συντάξεις τόνισε ότι θα διαμορφωθεί στα 2.304 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε «γίνεται προετοιμασία του νομοσχεδίου στις τεχνικές λεπτομέρειές του, ευχόμενος στη συνέχεια να υπάρξει παραγωγικός διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα τελικό κείμενο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι:

Η πρόταση προς τους επιστήμονες είναι η διαρκής προσαρμογή προς τα κάτω του ύψους της εισφοράς που θα καταβαλλόταν αν παρέμενε το 20% επί του εισοδήματος στην κύρια εισφορά.

Επιπλέον, ερωτηθείς ο κ. Πετρόπουλος για την εθνική σύνταξη, απάντησε ότι:

Παρά τις ενστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ύψος της ορίζεται στα 384 ευρώ και από κει και πάνω προστίθεται το ύψος των καταβαλλομένων εισφορών ανταποδοτικά κατ αντιστοιχία.

Τέλος σημείωσε ότι: «Δεν ορίζονται εισοδηματικά κριτήρια για τις συντάξεις αλλά έχει προβλεφθεί το ανώτατο ύψος πολλαπλών συντάξεων να μην υπερβαίνει τα 3.088 ευρώ και η μία σύνταξη να φτάνει μέχρι τα 2.304 ευρώ».