Την καθυστέρηση στην ένραξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων επισήμανε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι εντός των επομένων ημερών θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων ενώ πρόσθεσε στις φετινές δηλώσεις δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, θα ισχύσει ότι ίσχυε και πέρυσι αρκεί να περάσει η σχετική διάταξη από τη Βουλή και να μην υπάρξουν ενστάσεις από τους δανειστές

Στο θέμα των αποδείξεων είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ζητάει τις αποδείξεις από τις συναλλαγές που κάνει καθώς η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων. Μάλιστα όπως είπε, εάν υπάρχει φοροδιαφυγή και δεν μαζεύονται τα έσοδα, αυτό έχει επίπτωση σε όλους τους πολίτες.

Για το αφορολόγητο είπε ότι μια κατηγορία πολιτών το δικαιούται. Αυτό που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ όπως είπε είναι η σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Έτσι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να κρατάνε τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου όμως θα έρθει η διάταξη που θα προεβλέπει ότι οι αποδείξεις που προέρχονται από πλαστικό χρήμα δεν θα πρέπει να κρατούνται στο σπίτι. Αυτό όμως διευκρίνισε ότι θα γίνει όταν ψηφιστεί η διάταξη. Μέχρι τότε όπως είπε όλοι θα πρέπει να μαζεύουν όλες τις αποδείξεις και να τις κρατούν ανεξάρτητα αν δικαιούνται αφορολόγητο ή όχι.