Την εκτίμηση ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα δώσει ώθηση στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, εκφράζει σε σημερινό της δημοσίευμα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Έπειτα από καθυστερήσεις μηνών αναμένεται να δοθεί ώθηση στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και επικαλούμενη πληροφορίες εκπροσώπων των πιστωτών αναφέρει ότι: «Οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM και του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα και θα ξεκινήσουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Τελευταία οι επαφές ήταν μόνο σε τεχνικό επίπεδο».

Παράλληλα «βλέπει» αλλαγή στάσης της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα. «Εδώ και λίγο καιρό η γερμανική κυβέρνηση δείχνει σαφώς περισσότερη κατανόηση όσον αφορά την Αθήνα», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Έτσι, τονίζεται ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καταβάλλει προσπάθειες να υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Το ότι οι ελεγκτές δέχονται τώρα να επιστρέψουν στην Αθήνα ‘είναι ήδη μια επιτυχία‘ ακούγεται από το Βερολίνο».