Κατά των νέων χρηματοδοτικών απαιτήσεων που εγείρει από την ΕΕ η Τουρκία τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του Eurogroup, ο κ. Σέλινγκ τόνισε πως δεν είναι πρόθυμος να διαθέσει περισσότερα χρήματα, πέραν των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δώσαμε τώρα μία κοινή χρηματοδότηση αυτών των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, όπου ένα μέρος προέρχεται από τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα μέρος από τις χώρες-μέλη», σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πρόθυμος να διαθέσω επιπλέον χρηματικά μέσα, πέραν αυτών, ενόσω δεν είναι σαφές εάν θα αντισταθμιστούν επίσης για χώρες με ιδιαίτερη επιβάρυνση (σ.σ. στο προσφυγικό), όπως η Γερμανία, η Σουηδία ή η Αυστρία» πρόσθεσε ο κ. Σέλινγκ.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή του προς τον πρόεδρό της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την παροχή στην Αυστρία 600 εκατομμυρίων ευρώ, για το επιπλέον κόστος που προκλήθηκε από τη μέριμνα για τους πρόσφυγες.