Μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των σαρακοστιανών ανάλογα τα σημεία πώλησης καταγράφει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), ενώ το συνολικό κόστος του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα.

Ενδεικτικό του μεγάλου ανοίγματος της "ψαλίδας" στις τιμές είναι το γεγονός ότι τα καλαμάρια πωλούνται από εννέα έως 20 ευρώ το κιλό, ενώ οι μεγάλες γαρίδες αλλού διατίθενται προς 16 ευρώ κι αλλού προς 36.

Η τιμή του χαλβά κυμαίνεται από περίπου 5,50 μέχρι και 10,60 ευρώ, ενώ αντίστοιχα μεγάλες αποκλίσεις υπάρχουν, ανάλογα με το σημείο πώλησης, στις ελιές, τον ταραμά και τα διάφορα είδη τουρσιού.

Το συνολικό κόστος ενός σαρακοστιανού τραπεζιού με 15 είδη κυμαίνεται έτσι μεταξύ 119 και 207 ευρώ, περίπου στα περσινά επίπεδα.

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το ΚΕΠΚΑ προειδοποιεί ότι η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη ποιότητα, και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα πριν τις αγορές τους και να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες αλλά και τους πλανόδιους πωλητές.