Με πληρότητα και συνολικά 130 εκθέτες οδεύει προς τα εγκαίνια της η Westia 2016, η 1η κλαδική έκθεση Εστίασης και Αναψυχής στη Δυτική Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-11 Απριλίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην Πάτρα.

Η Westia θεσμοθετείται από φέτος ως το μεγάλο ετήσιο ραντεβού όσων δραστηριοποιούνται στην εστίαση, στην αναψυχή, στον τουρισμό και σ’ όλη την προμηθευτική αλυσίδα αλλά και ως ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός για την Πάτρα, την Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Νότια Ιόνια Νησιά.

Πρόκειται για μια εξωστρεφή προσπάθεια, μια πρωτοβουλία που απαντά στην κρίση, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες συνεργασιών για τους εκθέτες και για τους επαγγελματίες του χώρου εστίασης και αναψυχής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) ο στόχος που είχε τεθεί επετεύχθη, και έτσι παρά το γενικότερο οικονομικό κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, 24 μέρες πριν από την έναρξη της έκθεσης, έχουν ήδη διατεθεί όλα τα διαθέσιμα περίπτερα, σε 130 εκθέτες από την Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

«Πρόκειται, πραγματικά, για μια σημαντική επιτυχία όλων όσων εργάζονται για την καλή προετοιμασία και την οργάνωση της WESTIA 2016. Αλλά και μια απόδειξη ότι η έκθεση αυτή, η μεγαλύτερη, πλέον, εκτός Αθηνών κλαδική έκθεση Εστίασης, ήταν κάτι απολύτως αναγκαίο, κάτι που έλειπε από την περιοχή και που το φετινό πρώτο βήμα θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο ΣΚΕΑΝΑ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, με άξονα πάντα την Εστίαση, την Αναψυχή και τον Τουρισμό, ενώ μεταξύ άλλων σχεδιάζεται η παρουσίαση του ελληνικού πρωινού ή των ελληνικών cocktails.

Για την πραγματοποίησή της συνέβαλαν επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πατρέων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, τα Επιμελητήρια Δυτικής και Νοτίου Ελλάδος, ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Ελλάδος,οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών, οι Συλλόγοι Εστίασης Νοτιοδυτικής Ελλάδος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η Ένωση Barmen Ελλάδος.