Μια συνεργασία- έκπληξη κάνει η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών με τον βραβευμένο με ΄Οσκαρ κινηματογραφιστή.

Η Samsung συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ κινηματογραφιστή Morgan Neville για την δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την ανάδειξη ανερχόμενων αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Το μικρό μήκους ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τις ιστορίες τεσσάρων αθλητών, που αποτελούν έμπνευση και θα ειπωθούν για πρώτη φορά, οι οποίοι αψήφησαν τα εμπόδια για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016

Τη συνεργασία της με τον βραβευμένο με Όσκαρ κινηματογραφιστή Morgan Neville (“20 Feet from Stardom”; “Best of Enemies”) ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co., Ltd. παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία εξοπλισμού ασύρματης επικοινωνίας σχετικά με το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “A Fighting Chance”. 

Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τις ιστορίες τεσσάρων ανερχόμενων αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Η συνεργασία αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Samsung να διαδώσει το Ολυμπιακό Πνεύμα, φέρνοντας στο προσκήνιο αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι αδιάκοπα διευρύνουν τα όρια του εφικτού. 

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, θα οδηγήσει τους θεατές σε ένα συναισθηματικό ταξίδι, καθώς θα εκτεθούν στους ανεξερεύνητους κόσμους των αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες – το Λεσότο, το Βανουάτου και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Neville ταξίδεψε χιλιάδες μίλια (εκατοντάδες χιλιόμετρα), προκειμένου να καταγράψει την ιστορία, τη φιλοδοξία και το πάθος, που μοιράζονται αυτοί οι ανερχόμενοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων – δίνοντας ο καθένας καθημερινά τη δική του μάχη με την ελπίδα ότι θα δουν τη σημαία της χώρας τους να ανεμίζει στην εξέδρα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αντίστοιχα, η Samsung αδιάκοπα επιδιώκει την καινοτομία, που θα εμπλουτίσει τις ζωές των ανθρώπων, και φιλοδοξεί να πυροδοτήσει ουσιαστική πρόοδο για το μέλλον μέσα από αυτές τις ιστορίες.

Όπως δήλωσε ο Neville: 

Χαίρομαι που δουλεύω με τη Samsung για να δημιουργήσουμε αυτό το ντοκιμαντέρ, καθώς πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Η Samsung είναι ένα brand, που χαίρει αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο και έχω δει το θετικό αντίκτυπο, που μπορεί να έχει όχι μόνο σε αυτούς τους αθλητές αλλά και σε άλλους. 

Εάν το Ολυμπιακό Πνεύμα αφορά στην αντιμετώπιση κάθε εμποδίου και στην παραδοχή ότι δεν υπάρχουν όρια, τότε πιστεύω ότι η Samsung είναι ένας εκπληκτικός πρεσβευτής αυτών των αξιών.  

Το ντοκιμαντέρ “A Fighting Chance” θα παρουσιάσει στον κόσμο τους ακόλουθους ανερχόμενους αθλητές:  

-   Tsepo Mathibelle (Μαραθωνοδρόμος, 24 ετών, Λεσότο): Στο Λεσότο μία μικρή χώρα στη Νότια Αφρική, οι θεατές θα συναντήσουν τον Tsepo Mathibelle, έναν αποφασισμένο μαραθωνοδρόμο, που τρέχει για να υποστηρίξει ολόκληρη την οικογένειά του. Μετά τον τερματισμό του στην τελευταία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, ο Tsepo παραμένει σταθερός στην προσπάθειά του να κερδίσει το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για το Λεσότο. 
-   Miller Pata & Linline Matauatu (Beach Volleyball, 23 και 26 ετών, Βανουάτου): Στο Βανουάτου, μία νησιωτική χώρα στο Νότιο Ειρηνικό, η οποία επλήγη από τον κυκλώνα Pam το 2015, οι θεατές θα γνωρίσουν τις Miller Pata και Linline Matauatu, που αποτελούν μία ομάδα beach volley, της οποίας η επιμονή και η καθημερινή προσπάθεια εμπνέουν μια ολόκληρη γενιά γυναικών από το Βανουάτου για να σκεφτούν πέρα από τα παραδοσιακά όρια και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. 


-    Yenebier Guillén Benitez (Boxing, 75 κιλά, 29 ετών, Δομινικανή Δημοκρατία): Η Yenebier Guillén Benitez είναι μία νέα γυναίκα, η οποία προσπαθεί να γίνει η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης από τη χώρα της, καταρρίπτοντας τους φραγμούς ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο φύλο με τη γροθιά της. Είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την αθλητική κληρονομιά ζωντανή στην οικογένειά της, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της και του παππού της. 

Ο Neville, ακολούθησε μία μοναδική προσέγγιση για να ζωντανέψει αυτές τις ιστορίες μέσα από την αφήγηση του ντοκιμαντέρ. Πέρασε αρκετό χρόνο στη χώρα του κάθε αθλητή, όπου διεξήγαγε προσωπικές συνεντεύξεις με τους ανερχόμενους αθλητές, τους προπονητές τους, τους συμπαίχτες τους και με μέλη της κοινότητάς τους για να μάθει τους τρόπους με τους οποίους «σπάζουν το καλούπι» και γράφουν ιστορία για τις χώρες τους. Επιπλέον, παρατήρησε και κατέγραψε την αυστηρή ρουτίνα της προπόνησής τους – ένα διεθνές θέμα που δείχνει την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα που υπάρχει στο ταξίδι του κάθε αθλητή κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού στόχου: Να κερδίσουν ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. 

«Στη Samsung βρισκόμαστε στη μοναδική θέση να εξιστορούμε τις άγνωστες ιστορίες αυτών των αθλητών, γιατί βιώνουμε τα ίδια όνειρα – να είμαστε εξαιρετικοί και να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού», δήλωσε ο Younghee Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Global Marketing στο Mobile Communications Business στη Samsung Electronics.

«Ως αφοσιωμένος παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία θα συναρπάσει τον κόσμο, καθώς πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, ενισχύοντας το Ολυμπιακό Κίνημα συνολικά και αναδεικνύοντας αθλητές και χώρες, για τις οποίες πολλοί θαυμαστές δεν θα είχαν ακούσει ποτέ πριν». 

Η Samsung συνεχώς προσπαθεί να συνδέσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους να μείνουν συνδεδεμένοι, να μοιραστούν εμπειρίες και να δημιουργήσουν αναμνήσεις, που θα γράψουν ιστορία. Για να ενισχύσει την προπόνηση του κάθε αθλητή και να τους βοηθήσει να μείνουν συνδεδεμένοι με την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους προπονητές τους στο δρόμο προς το Ρίο, η εταιρεία τους παρείχε ένα εύρος Samsung Galaxy προϊόντων και τεχνολογίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να παρακολουθήσετε το επίσημο trailer της ταινίας, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.samsungmobilepress.com ή www.youtube.com/samsungmobile.  


Σχετικά με τον Morgan Neville

Ο Morgan Neville είναι ένας κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ, του οποίου οι ταινίες επικεντρώνονται σε θέματα κουλτούρας. Η φημισμένη ταινία 20 Feet From Stardom κέρδισε Όσκαρ το 2014 για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, καθώς και Βραβείο Grammy για το Καλύτερο Μουσικό Φίλμ το 2015. Το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του, Best of Enemies, κυκλοφόρησε από τη Magnolia Pictures και τη Participant Media το 2015 και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ το 2016. Ο Neville ήταν υποψήφιος για τρία ακόμη Βραβεία Grammy για τις ταινίες: Respect Yourself: The Stax Records Story, Muddy Waters Can’t Be Satisfied και Johnny Cash’s America και κέρδισε ένα Βραβείο Emmy για την ταινία του Hank Williams: Honky Tonk Blues. Στις ταινίες του Neville που δεν σχετίζονται με τη μουσική περιλαμβάνονται τα The Cool School και Beauty Is Embarrassing. Τα τωρινά του projects περιλαμβάνουν: The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and The Silk Road Ensemble, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη The Orchard το 2016, το Chelsea Does, μία σειρά ντοκιμαντέρ που αποτελείται από τέσσερα μέρη, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο 2016 και το Keith Richards: Under the Influence, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο 2015. 

Σχετικά με τη συμμετοχή της Samsung στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Samsung ξεκίνησε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ένας τοπικός χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Με αρχή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ναγκάνο το 1998 η εταιρεία επέκτεινε τη δέσμευσή της στο Ολυμπιακό Κίνημα ως παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία της Εξοπλισμού Ασύρματης Επικοινωνίας, παρέχοντας τη δική της πλατφόρμα ασύρματων επικοινωνιών, η οποία ονομάζεται Wireless Olympic Works (WOW), καθώς και φορητές συσκευές. Αυτές οι καινοτόμες τεχνολογίες κινητών τηλεφώνων παρέχουν στην Ολυμπιακή Οικογένεια υπηρεσίες πληροφορίων σε πραγματικό χρόνο με βάση τη θέση του χρήστη, διαδραστική επικοινωνία, καθώς και το Samsung Pay. Η Samsung διοργανώνει πολλές καμπάνιες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με σκοπό να μοιραστεί τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της καινοτόμου mobile τεχνολογίας. 

Η δέσμευση της Samsung ως παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζει και στους Αγώνες του Ρίο το 2016, του PyeongChang το 2018 και του Τόκυο το 2020. 

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, φωτογραφικών μηχανών, οικιακών συσκευών, εκτυπωτών, ιατρικών συσκευών, συστημάτων δικτύου και ημιαγωγών. Παράλληλα, ηγούμαστε στο χώρο του Internet of Things, μέσω, μεταξύ άλλων, των πρωτοβουλιών μας για Ψηφιακή Υγεία και Έξυπνα Σπίτια. Απασχολούμε 319.000 άτομα σε 84 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το επίσημο blog μας στο global.samsungtomorrow.com