current views are: 9

18 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση14:35

Σφοδρή σύγκρουση ΥΠΟΙΚ – ΔΝΤ για το αφορολόγητο

Επίθεση στο ΔΝΤ με αφορμή τις απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου και ειδικά με αφορμή δηλώσεις στελεχών του, εξαπέλυσαν σήμερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Δημοσίευση 14:35’

Επίθεση στο ΔΝΤ με αφορμή τις απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου και ειδικά με αφορμή δηλώσεις στελεχών του, εξαπέλυσαν σήμερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Επίθεση στο ΔΝΤ με αφορμή τις απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου και ειδικά με αφορμή δηλώσεις στελεχών του, εξαπέλυσαν σήμερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου εκφράζουν την έκπληξή τους για τη στάση του ΔΝΤ, καθώς όπως επισημαίνουν,  «οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική».

«Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

«Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη – για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα… –  είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!»

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, πριν από την έναρξη της σημερινής συνάντησης με το κουαρτέτο, διευκρίνιζε ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο με τη στάση του Ταμείου και όχι με τους υπόλοιπους θεσμούς. Παράλληλα, ανέφερε ότι ενδεχομένως να επανέλθει στο τραπέζι ο φόρος εισοδήματος, ζήτημα το οποίο κανονικά είχε κλείσει από χθες. 

Ωστόσο, η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής των δανειστών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα τη δευτέρα ούτε ότι θα κλείσει η συμφωνία έως το Σάββατο, καθώς παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των κόκκινων δανείων. 

 


σχετικα αρθρα