Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν μείωση σήμερα, μετά τα υψηλότερα επίπεδα τιμών, που σημείωσαν στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας. 

Οι μείωση των τιμών αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς πετρελαίου στις αγορές, καθώς ο αριθμός των λειτουργικών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά την κούρσα των τιμών πετρελαίου της προηγούμενης εβδομάδας, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης του αμερικανικού αργού, μειώθηκαν κατά 55 σεντς ή ποσοστό 1,4% στα 38,89 δολ το βαρέλι. Η τιμή του, στη συνεδρίαση της Παρασκευής έφτασε στα 41,20 δολ το βαρέλι, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό της, από τις αρχές Δεκεμβρίου, πριν χάσει έδαφος και σημειώσει διόρθωση σε ποσοστό περίπου 2% στα 39,44 δολ το βαρέλι.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης μηνός, του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης, μειώθηκε κατά 33 σεντς στα 40,87 δολ το βαρέλι, μετά το υψηλό των 42,54 δολ το βαρέλι που κατέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση.