Αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και φορολόγηση των οχημάτων προμηνύει η σύσταση ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία είναι επιφορτισμένη να καταθέσει προτάσεις μέχρι τις 29 Απριλίου.

Στην απόφαση για τη σύσταση της ομάδας που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, προβλέπεται ότι έργο της Επιτροπής είναι «η διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση των οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας».

Η απόφαση αυτή εντείνει την ανησυχία για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις δεδομένης της αναζήτησης μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχουν πέσει προτάσεις αύξησης των φόρων στη βενζίνη αλλά και στα αυτοκίνητα με έμφαση στην εμπορική αξία και όχι στον κυβισμό. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται, είναι η επιβάρυνση με ΦΠΑ των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, καθώς σήμερα για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εξωτερικού δεν καταβάλλετε ΦΠΑ αν ο πωλητής είναι ιδιώτης. Αν ο πωλητής είναι επαγγελματίας, βαρύνεται με ΦΠΑ με τον συντελεστή που ισχύει στη χώρα αγοράς του αυτοκινήτου.