Νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ, ετοιμάζει η ΔΕΗ, όπως είχε ήδη προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής, στις αρχές του μήνα ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Το πρόγραμμα διακανονισμού, που θα αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα ισχύσει από 1η Απριλίου μέχρι το τέλος του Ιουνίου και οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζονται είναι η μείωση από το 10% στο 5% της προκαταβολής δόσης έναντι της συνολικής οφειλής για την υπαγωγή σε ρύθμιση με μηνιαίες καταβολές, χωρίς να αποκλείεται να παύσει και η υποχρέωση της προκαταβολής ποσού και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε 36 δόσεις.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι η αύξηση του αριθμού των ανώτατων μηνιαίων δόσεων από τις 36 στις 72 αλλά και η μείωση του «πλαφόν» της ελάχιστης δόσης, που σήμερα καθορίζεται στο 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού.