Δεν σχεδιάζεται φορολογική επιβάρυνση για τα Ι.Χ. το 2016 διαβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στον απόηχο της ανακοίνωσης σύστασης ομάδας στο ΥΠΟΙΚ που πυροδότησε σενάρια για νέες επιβαρύνσεις.

Ο κ. Αλεξιάδης παρενέβη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτικές οδηγίες, και ανακοίνωσε πως θα συσταθεί επιτροπή πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος προκειμένου να μελετήσει συνολικά το ζήτημα της φορολογικής επιβάρυνσης των Ι.Χ..

«Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο. Τα τέλη κυκλοφορίας, τι γίνεται με το ΚΤΕΟ, την ασφάλεια, τα τεκμήρια και τη φορολογία των Ι.Χ. , που ήταν έξω από έναν κεντρικό σχεδιασμό και το ποιος μηχανισμός θα τα ελέγχει. Θα πάμε σε λύσεις ρεαλιστικές εφαρμόσιμες κ θα κάνουμε την επιβάρυνση πιο δίκαιη κ αναλογική, άρα πιο αποτελεσματική. Άρα δεν υπάρχει φοροκαταιγίδα. Όταν κλείσει ο κύκλος τέλος του 2016 θα γίνει η φορολογία πιο λογική πιο αναλογική και πιο ανταποδοτική για το ελληνικό δημόσιο», υπογράμμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα περί κουρέματος καταθέσεων, υπογραμμίζοντας πως «όποιος διακινεί τέτοιες πληροφορίες κινδυνολογεί πολιτικά».

«Επειδή ακούστηκε κάτι περί κουρέματος καταθέσεων να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στη διαπραγμάτευση, ούτε πουθενά αλλού τέτοια σκέψη. Όποιος λέει κάτι τέτοιο κινδυνολογεί πολιτικά και δημιουργεί απλώς πρόβλημα», υπογράμμισε ο υπουργός.