Στα σκαριά νομοσχέδιο με κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Στα σκαριά νομοσχέδιο με κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τη πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει εντός των επόμενων 10 ημερών στη Βουλή, νομοσχέδιο που θα παρέχει κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή αλλά θα δοθούν και κίνητρα στις τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια για συναλλαγές μέσω e- banking. Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε πως υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις που ξεπερνούν τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ και επικαλούμενος το νομοσχέδιο, σημείωσε πως το πρόβλημα θ' αντιμετωπιστεί καθώς θα αυξηθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών.  

«Μας ανησυχεί πολύ αυτό το θέμα (η τραπεζική προμήθεια)!», δήλωσε ο υπουργός και επεσήμανε πως για το λόγο αυτό εισάγεται ο θεσμός του ηλεκτρονικού παρατηρητηρίου που θα έχει ελεγκτικό ρόλο σε αυτό αυτόν ακριβώς τον τομέα. 

Από τη πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου κάλεσε τον υπουργό να παρέμβει και να θεσπίσει σταθερό καθεστώς στις προμήθειες, καθώς όπως είπε ελέω capital controls, δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και δεν μπορούν οι συναλλασσόμενοι να χρησιμοποιήσουν άλλο τρόπο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ τραπεζών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο