Τη πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει εντός των επόμενων 10 ημερών στη Βουλή, νομοσχέδιο που θα παρέχει κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως με αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή αλλά θα δοθούν και κίνητρα στις τράπεζες να μειώσουν την προμήθεια για συναλλαγές μέσω e- banking. Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε πως υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις που ξεπερνούν τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ και επικαλούμενος το νομοσχέδιο, σημείωσε πως το πρόβλημα θ' αντιμετωπιστεί καθώς θα αυξηθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών.  

«Μας ανησυχεί πολύ αυτό το θέμα (η τραπεζική προμήθεια)!», δήλωσε ο υπουργός και επεσήμανε πως για το λόγο αυτό εισάγεται ο θεσμός του ηλεκτρονικού παρατηρητηρίου που θα έχει ελεγκτικό ρόλο σε αυτό αυτόν ακριβώς τον τομέα. 

Από τη πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου κάλεσε τον υπουργό να παρέμβει και να θεσπίσει σταθερό καθεστώς στις προμήθειες, καθώς όπως είπε ελέω capital controls, δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και δεν μπορούν οι συναλλασσόμενοι να χρησιμοποιήσουν άλλο τρόπο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ τραπεζών.