Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε έρευνα με τίτλο ''Millionaire Migration 2015'', στην οποία αναφέρονται οι... αποδράσεις εκατομμυριούχων από την πατρίδα τους σε άλλες χώρες, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς σε σύνολο 55.000, οι 3.000 αποχώρησαν, σε αναζήτηση ασφαλέστερων οικονομικών προορισμών. To επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η χώρα μας διαθέτει 55.000 εκατομμυριούχους!

Όπως αναφέρει η έρευνα, οι περισσότεροι από τους πάμπλουτους Έλληνες που απέδρασαν στο εξωτερικό, ταξίδεψαν με προορισμό τις ΗΠΑ και την Βρετανία. 

Στην ίδια έρευνα, η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς ο αυξανόμενος κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων ύστερα από μία σειρά επιθέσεων στην Πόλη του Φωτός, οδήγησαν στην έξοδο πολλούς πάμπλουτους Γάλλους πολίτες. 

Μέσα από αυτή, υπάρχει μια φανερή τάση των εκατομμυριούχων να γίνονται μετανάστες, ενώ σημάνει ''καμπανάκι'' κινδύνου και για τις ευρωπαικές χώρες όπου οι θρησκευτικές εντάσεις είναι πολύ έντονες τον τελευταίο χρόνο. 

Στον αντίποδα, η χώρα που υποδέχτηκε τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους είναι η Αυστραλία, η οποία δέχτηκε τον προηγούμενο χρόνο οκτώ χιλιάδες νέους εκατομμυριούχους από διάφορα μέρη του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να κατέχουν την δεύτερη θέση στη λίστα με 7.000 ''κροίσους''.