Σε σήριαλ έχει μετατραπεί η φετινή υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Εδώ και ενάμισι μήνα ακούμε από κυβερνητικά χείλη ότι η εφαρμογή στο Taxisnet θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες όμως φτάσαμε αρχές Απριλίου και φως στο τούνελ δεν βλέπουμε.

Ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης σε  πρόσφατη δήλωσή του διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τις δηλώσεις 6 εκατομμυρίων φορολογουμένων και πως πλέον εκκρεμεί η δημοσίευση στο σχετικό ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες για να αρχίσει η διαδικασία. 

Ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων για εξόφληση των φόρων. Μέχρι στιγμής αυτό που ισχύει είναι η εξόφληση σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στα τέλη Ιουλίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Νοεμβρίου καθώς δεν έχει γίνει δεκτή από τους θεσμούς η πρόταση της κυβέρνησης για εξόφληση των φόρων σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και μέχρι την τελευταία στιγμή όλα είναι ανοικτά.

Ακόμα όμως και αν ανοίξει τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή, οι δηλώσεις κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα καθώς οι φοροτεχνικοί απειλούν με κυλιόμενη αποχή.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΦΕΕ αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και για τα προβλήματα που αυτό θα δημιουργήσει, όπως εκτιμά, στον κλάδο τους, αποφάσισε "την κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxis με μέριμνα εξαίρεσης κάποιων ειδικών περιπτώσεων και την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας σε όλες τις ΔΟΥ τη μέρα που θα ανοίξει το Τaxis".