Μάρδας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls

Μάρδας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls στην Ελλάδα εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups».

Χαρακτήρισε την κατάσταση «αντιμετωπίσιμη» καθώς όπως είπε, «η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται και οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους».

Ο Δημήτρης Μάρδας ανέφερε επίσης στις σημερινές του δηλώσεις ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα επενδυτικό σοκ άνω των 100 δισ. ευρώ ως το 2022.

Μάλιστα ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες πρακτικές για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα, όπως η αδειοδότηση σε 6-8 μήνες, η προσέλκυση διεθνών εταιρειών που δεν έχουν παρουσία στα Βαλκάνια ή στην Τουρκία, οι επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας λόγω του υφιστάμενου δικτύου ιαματικών πηγών στην Ελλάδα και οι χαμηλές τιμές για την αγορά εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο