Κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό είναι κυβέρνηση και δανειστές, καθώς έχουν κλειδώσει τα σημαντικά σημεία της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, έχουν κλείσει για την εθνική σύνταξη και τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών βάζουν τώρα στο τραπέζι το ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας για τις συντάξεις χηρείας.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την εθνική σύνταξη, ενώ συμπλέουν και στα ποσοστά αναπλήρωσης, με εξαίρεση τα ενδιαμέσα ποσοστά όπου απομένουν λεπτομέρειες για να κλείσει η συζήτηση. 

Για τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας, οι δανειστές ζητούν να τεθούν όρια ηλίκιας και να χορηγείται από τα 57 έτη. Ωστόσο θα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν ανήλικα τέκνα, οι οποίοι θα λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη χηρείας για μια τριετία. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν μόνο στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε περιπτώσεις χηρείας και δεν αφορά στις υφιστάμενες συντάξεις

Συμφωνία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, και στο ζήτημα της προσωπικής διαφοράς, ενώ ανοιχτό είναι ακόμα το θέμα των επικουρικών συντάξεων και το εάν και σε ποιο σημείο θα μπει ο "κόφτης".