Για το επενδυτικό πακέτο που προωθεί ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρτονίζοντας πως εγκρίθηκε το πρώτο ελληνικό έργο το οποίο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γιουνκέρ στο πλαίσιο της Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη που διοργάνωσε στην Eυρωπαϊκή Επιτροπή το European Political Strategy Centre, το πρώτο ελληνικό πρότζεκτ που θα ενταχθεί στο σχέδιο, θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση γίνεται ανά επενδυτικό σχέδιο και όχι ανά χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο που θα χρηματοδοτηθεί είναι ιδιωτικό, και προέρχεται από μια μικρομεσαία επιχείρηση με καινοτόμα κατεύθυνση.

Από τον EFSI η Ελλάδα μέχρι στιγμής είχε μηδενική χρηματοδρότηση, την ώρα που 22 ευρωπαϊκές χώρες είχαν μόχλευση 76 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από τους έλληνες ευρωβουλευτές, στη συνάντηση συμμετείχε η Μαρία Σπυράκη​ η οποία σημείωσε: 

Με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος,  οι ελληνικές επιχειρήσεις περνούν το κατώφλι του σχεδίου Γιούνκερ χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι εγγυήσεις του EFSI και της European Investment Bank (Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων). Η επιλογή της χρηματοδότησης είναι ανά πρόγραμμα και όχι ανά χώρα. Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και οι επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν. Η κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους με τον ορισμό Εθνικής Επενδυτικής Τράπεζας ( NPB), και την προώθηση συνεργειών του Ιδιωτικού με τον Δημόσιο Τομέα.