Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Απριλίου 2016, οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ, όσο και οι τευτλοπαραγωγοί, με τους τελευταίους να κρατούν υπό κατάληψη, για έκτη ημέρα σήμερα, τα εργοστάσια της βιομηχανίας σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα.

«Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου θα έχουμε συνάντηση με τους επικεφαλής της βιομηχανίας και ανάλογα με αυτά που θα μας πουν θα δράσουμε και εμείς», επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας, ξεκαθαρίζοντάς ότι «εάν δεν μας πληρώσουν τα 8 εκατ. ευρώ που μας χρωστούν από την περσινή καμπάνια και δεν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΒΖ, όπως και τους κοινοτικούς πόρους που μας οφείλουν από το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013 θα κινηθούμε νομικά». Μάλιστα, ο ίδιος μας διευκρίνισε, ότι εάν τελικά επιλεγεί η νομική οδός «θα ζητήσουμε και αποζημίωση για την φετινή σπορά που ξεπερνά τα 53.000 στρέμματα».

Ωστόσο, ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει «αυτό που μας αφορά κυρίως είναι η βιωσιμότητα της βιομηχανίας- και πουλώντας τα εργοστάσια στη Σερβία μοιάζει ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον για την ΕΒΖ», και προσέθεσε «αν δεν μπορούν να τη διοικήσουν τη βιομηχανία, ας μας την δώσουν εμάς να την απογειώσουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί ανέρχονται σε 4.000 σε όλη τη χώρα όταν προ πενταετίας, ξεπερνούσαν τις 6.000 και καλλιεργούνταν περισσότερα και από 200.000 στρέμματα.


TAGS