current views are: 11

11 Απριλίου 2016
Δημοσίευση19:04

Διαπραγμάτευση για γερά νεύρα – Με νέα πρόταση η κυβέρνηση για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στο Χίλτον, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί με κάποιο ίχνος συμφωνίας.

Δημοσίευση 19:04’

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στο Χίλτον, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί με κάποιο ίχνος συμφωνίας.

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στο Χίλτον, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί με κάποιο ίχνος συμφωνίας, σε μία σειρά από θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα» δάνεια. Στη συνέχεια οι επικεφαλής θεσμών και το οικονομικό επιτελείο αναχωρούν και δίνουν ραντεβού στην Ουάσιγκτον για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Το πιο δύσκολο πεδίο αποδεικνύεται αυτό των «κόκκινων» δανείων. Ο στόχος των δανειστών η πλήρης απελευθέρωσή τους, ανεξαρτήτως ποσού και κατηγορίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η  συμφωνία, μπορεί να κλείσει με προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο «νόμος Κατσέλη», ενώ στα  καταναλωτικά συζητείται να υπάρξει πλαφόν ως προς το ύψος, κάτω από το οποίο δεν θα επιτρέπεται η πώλησή τους -για παράδειγμα τις 5.000 ευρώ.

Επιπλέον η διαπραγματευτική ομάδα ζητά την σταδιακή πώληση των «κόκκινων» δανείων, δηλαδή, να πωλείται συγκεκριμένο ποσοστό κάθε χρόνο. Σε αυτή την άποψη σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συμφώνησε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, που εκλήθη τα ξημερώματα στο Χίλτον.

Στο αφορολόγητο οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει από ελληνικής πλευράς υποχώρηση στις 8.000 ευρώ, παρά τις πιέσεις με το αφορολόγητο να παραμένει στις  9.100 ευρώ.


σχετικα αρθρα