Τον ορισμό νέων προσώπων στο τιμόνι της EBZ το συντομότερο δυνατόν αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. 

Ο ίδιος συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές των περιοχών όπου λειτουργούν τα εργοστάσια της βιομηχανίας.

Η σύσκεψη είχε ως θέμα τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της ΕΒΖ και τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας και σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο "στη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε εκ νέου η βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στη χώρα μας, αλλά και για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές που ακολουθούσαν την οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο".

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε "μπορεί κάποιος να πει ότι δεν προχωρήσαμε όσο γρήγορα και εμείς επιθυμούμε με το θέμα της ΕΒΖ, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι την κλείνουμε τη βιομηχανία".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι "οι τευτλοπαραγωγοί θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα της βιομηχανίας προς αυτούς για την περσινή καμπάνια" και μας διευκρίνισε ότι "στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και να συνεχιστεί η σπορά τεύτλων στη χώρα μας".

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο σχέδιο που ενέκρινε η πιστώτρια τράπεζα και με βάση το οποίο περιορίζεται ο δανεισμός στο 1/3, δηλαδή στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση για την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία μας επισήμανε "είναι μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας και ανάπτυξης της βιομηχανίας που παρουσίασε και ενέκρινε η πιστώτρια τράπεζα".