Φρένο στις συζητήσεις περί πιθανής αύξησης του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο πλαίσιο αναζήτησης μέτρων για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού, επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, υπογραμμίζοντας πως «θα ήταν σχιζοφρενικό να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ».  Όπως είπε «αυτό είναι κάτι που θα τα τίναζε όλα στον αέρα».

Ο Π. Σκουρλέτης διευκρίνισε πως «ό,τι αφορά ειδικούς φόρους στα καύσιμα, αύξηση ΦΠΑ κτλ είναι ένα πακέτο το οποίο το συζητάει και έχει την πλήρη εικόνα το υπουργείο Οικονομικών. Αλλά απ’ όσο γνωρίζω, όχι σε απευθείας συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, αυτή ήταν μια σκέψη που υπήρξε, δεν τη συζητάει η κυβέρνηση ούτε κατ’ ελάχιστον, άρα δεν είναι πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι δεν το συζητάει πια και η άλλη πλευρά, απ’ όσο έχω ενημερωθεί».

Εξάλλου, τόνισε, «θα ήταν κάτι τρομακτικό ως προς την επίπτωση στους προϋπολογισμούς όλων είτε αφορά νοικοκυριά είτε επιχειρήσεις είτε οτιδήποτε».

Πάντως από τις επαφές του κ. Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών προέκυψε συμφωνία για την κατά το ήμισυ ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την έναρξη δημοπρασιών ενέργειας της ΔΕΗ από τον Ιούνιο