Η Volkswagen μειώνει τις αμοιβές εννέα εκτελεστικών διευθυντών της

Η Volkswagen μειώνει τις αμοιβές εννέα εκτελεστικών διευθυντών της

Σε ουσιαστική μείωση των αμοιβών και πρόσθετων παροχών των υψηλόβαθμων στελεχών της σχεδιάζει να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας, μετά το σκάνδαλο παραποίησης της εκπομπής πετρελαϊκών ρύπων “Dieselgate.”

Η Κάτω Σαξονία, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της VW, αλλά και οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων ζητούν τη δραστική μείωση ή την κατάργηση των επιπλέον χρηματικών παροχών (bonuses) που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς η εταιρία καλείται ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σοβαρές συνέπειες του σκανδάλου.

Οι αποζημιώσεις, αλλά και τα δικαστικά έξοδα που θα κληθεί να καταβάλλει στους καταναλωτές διαφόρων χωρών, εκτιμάται ότι θα απαιτήσουν οικονομική ρευστότητα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι εννέα εκτελεστικοί διευθυντές της εταιρίας είχαν συνολικές αμοιβές 70 εκατ ευρώ, για το 2014, συμπεριλαμβανομένων και πρόσθετων αμοιβών και ωφελημάτων οικονομικής αξίας 54 εκατ ευρώ. Τα ποσά αυτά, είναι σχεδόν διπλάσια από τις αμοιβές που κατέβαλε στα υψηλόβαθμα στελέχη της, η ανταγωνιστική της VW εταιρία, Daimler.

Τα αρμόδια συμβούλια της VW εξετάζουν τρόπους μείωσης των πρόσθετων αμοιβών και παροχών των υψηλόβαθμων στελεχών, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.
 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο