Λίπτον: Ο στόχος για τα πλεονάσματα δεν είναι συμβατός με το χρέος της

Λίπτον: Ο στόχος για τα πλεονάσματα δεν είναι συμβατός με το χρέος της

Τα πλεονάσματα που προβλέπονται στη συμφωνία της Ελλάδας δεν είναι συμβατά με το ύψος του χρέους της άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέϊβιντ Λίπτον.

«Όταν θέτεις έναν στόχο στον προϋπολογισμό, αυτός προσδιορίζει τις ετήσιες δυνατότητες αποπληρωμής του χρέους σου», δήλωσε ο Λίπτον για το θέμα του χρέους της Ελλάδας , απαντώντας σε ερώτηση του Euronews και συνέχισε:

Οι υπάρχουσες υποχρεώσεις οδηγούν σε υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους από αυτήν που μπορούν να υποστηρίξουν οι σχεδιασμοί του προϋπολογισμού που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου.

«Υπό μία έννοια, η Ευρώπη έχει μία πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα αναφορικά με τον προϋπολογισμό, αλλά έχει και νομικές συμφωνίες που απαιτούν από τη χώρα να πληρώνει περισσότερα από όσα προβλέπει η οικονομική τους συμφωνία. Αυτά τα δύο πρέπει να επαναπροσδιοριστούν» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό πρόβλημα χωρίς ελάφρυνση του χρέους, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υπογράμμισε πως «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω δημοσιονομικές προσαρμογές» και αυτό θα γίνει μόνο «αν προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο