Οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν να ζητήσουν επιπλέον μέτρα λιτότητας, τα οποία θα εφαρμοστούν εάν η Αθήνα δεν επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα ελληνική πηγήανέφερε ότι “δεν υπάρχει νέα ή παλιά πρόταση. Συζητούμε διάφορα θέματα”.

Επικαλούμενη αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις, η εφημερίδα αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ, πέρα από το πακέτο των 5 δισ. ευρώ που αφορούν σε αυξήσεις φόρων και περικοπή δαπανών, που ήδη διαπραγματεύονται η Αθήνα και οι πιστωτές.

Η χώρα θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τα επιπλέον μέτρα, εάν δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, που καθορίστηκαν στη συμφωνία, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Το εν λόγω σενάριο, που έχει τη στήριξη της Γερμανίας, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, και οι αξιωματούχοι από την πλευρά των πιστωτών αναφέρουν πως θα είναι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί κάτι τέτοιο, από πολιτικής άποψης, σημειώνει η εφημερίδα.