Για εξελίξεις στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος κάνουν λόγο οι πράκτορες του ΟΠΑΠ σε κείμενο που δημοσίευσαν στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για απόφαση της κυβέρνησης –συνεπικουρούμενης από τις φορολογικές αρχές και τον ΣΔΟΕ- να ρυθμίσει την αγορά των on line τυχερών παιγνιδιών.

Προς τούτο, οι πράκτορες επικαλούνται αναφορά – αίτηση της ΟΠΑΠ Α.Ε προς τις αρμόδιες αρχές η οποία σύμφωνα με το κείμενο περιλαμβάνει στοιχεία για φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ επικαλούνται και σχετικές δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος στις 7 Ιανουαρίου είχε πει:

Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε offshore δικαιοδοσίες, όπως η Νήσος του Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες, και υπάρχουν ευθύνες για αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουμε σύναψη συμφωνιών με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα προκειμένου να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας μέσω των ιστοσελίδων τους. Έχουμε λήξη της ισχύος της νόμιμης άδειας τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκ δοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου. Τέλος, δεν κατέχουν άμεσα άδεια, αλλά χρησιμοποιούν άδεια που διαθέτει άλλη, συνδεδεμένη εταιρεία». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε επίσης ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση των 24 εταιρειών είναι πενιχρά: «Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αλλαγές για να πληρώσουν αυτά που πρέπει.

Ταυτόχρονα, οι πράκτορες επικαλούνται και δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής», της 27ης Μαρτίου με τίτλο «Πόλεμος του ΟΠΑΠ με τους “24” του Διαδικτύου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «τα κέρδη προ φόρων των 24 εταιρειών φορολογούνται κατά δήλωσή τους αφού ο server με τα πλήρη στοιχεία των παικτών και των συναλλαγών είναι στο εξωτερικό. Οι 24 εταιρείες δεν ελέγχονται από την ΕΕΕΠ αλλά από το υπουργείο Οικονομικών. Η Επιτροπή ελέγχει τη συμβατότητα των διαφημίσεών τους βάσει του κώδικα εμπορικής επικοινωνίας που έχει συντάξει».