Στα όριά τους έχουν φτάσει τα στελέχη των μεταφορικών εταιρειών μετά από 32 ημέρες αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τους μετανάστες, τονίζοντας ότι πλέον η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί υπολογίζεται στα 800.000 ευρώ. 

«Προϊόντα έχουν λήξει... Προβαίνουμε σε αναγκαστικές άδειες για να μην απολυθεί κόσμος ή γίνει μείωση μισθών» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Αναστάσιος Σεχπερίδης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών. 

Σύμφωνα με τον κ. Σεχπερίδη:

Μας κοροϊδεύουν... 32 μέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800 χιλιάδες ευρώ, και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα...

Σημειώνεται ότι 282 βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ελληνικό έδαφος.

«Είναι αδικαιολόγητο η γραμμή να κλείνει 32 μέρες, υπάρχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τηρηθούν...» δήλωσε, επίσης, ο κ. Σεχπερίδης. 

«Μάς είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18... Χθες (Δευτέρα) για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μάς είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι ‘θέμα ημερών’... Θα ανοίξει το Πάσχα; να μάς πουν τι κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Όπως εξήγησε από το «μπλόκο» στην Ειδομένη χάνει πάρα πολλά λεφτά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τα λιμάνια, καθώς οι εταιρείες, με ζημία, μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας. «Η Cosco κάνει υπομονή, πάει μέσω Βουλγαρίας» σημείωσε.