Καλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανακοινωθεί από τη Eurostat την Πέμπτη. 

H Eurostat θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό του 2015 την ερχόμενη Πέμπτη και το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο από το 0,2% του ΑΕΠ, δηλαδή καλύτερο και από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι 0,2%. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,2%- 0,4% του ΑΕΠ για το 2015, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ. Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, φέρνουν την Eurostat να «διορθώνει» το πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2014 κατεβάζοντάς το από το επίπεδο του 0,6%.

Το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει στα θετικά αποτελέσματα της Eurostat, για να έχει ένα σημαντικό στοιχείο απέναντι στις απαιτήσεις των θεσμών για νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ, ως συνέπεια δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Για τις Κασσάνδρες που θα διαψευστούν προϊδέασε χθες και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού, ενώ σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είπε στο Κόκκινο ότι η ανακοίνωση της Eurostat θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία.