Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, μετά τον τερματισμό της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα του Κουβέιτ, ενώ τα στοιχεία δείχνουν άνοδο των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 68 σεντς στα 43,35 δολ το βαρέλι. Χθες η τιμή τους είχε αυξηθεί κατά 1,12 δολ το βαρέλι ή 2,6% στα 44,03 δολ το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 85 σεντς στα 40,23 δολ το βαρέλι, έναντι της αύξησης κατά 1,30 δολ το βαρέλι ή 3,3% στα 41,08 δολ το βαρέλι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 539,5 εκατ βαρέλια, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για αύξησή τους, κατά 2,4 εκατ βαρέλια.

Η εξέλιξη αυτή, ενισχύει την τάση περαιτέρω μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, μετά την αποτυχία των βασικών χωρών παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να καταλήξουν σε συμφωνία σταθεροποίησης της παραγωγής, την Κυριακή, στη Ντόχα του Κατάρ.