Αρνητική επίδραση στην τσέπη των Βρετανών θα έχει το Brexit, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. 

Συγκεκριμένα, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα οδηγήσει στην απώλεια για τον μέσο εργαζόμενο Βρετανό ποσού που ισοδυναμεί με τον μισθό ενός μήνα έως το 2020, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και την οποία επικαλείται το ραδιόφωνο του BBC.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι θα ήταν μια κακή απόφαση η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση των 28.

"Κάναμε μια σειρά από υπολογισμούς και συμπεράναμε ότι το Brexit είναι ένας φόρος... Ισοδυναμεί χονδρικά με την απώλεια αποδοχών ενός μήνα μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών και τότε αυτό συνεχίζεται ... και εδώ υπάρχει μια συνεχής απώλεια", δήλωσε ο Γκουρία.

"Η όλη ιδέα εδώ είναι ότι κάνουμε τις συγκρίσεις, τις προσομοιώσεις, τους υπολογισμούς μέσω διαφόρων τρόπων σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα συμβεί.

Στο τέλος συμπεραίνουμε και λέμε, γιατί χάνουμε τόσο πολύ χρόνο, τόση μεγάλη προσπάθεια και τόση ευφυΐα προσπαθώντας να βρούμε τρόπους για να αντισταθμίσουμε μια κακή απόφαση, όπου δεν χρειάζεται αναγκαστικά να ληφθεί η κακή απόφαση".
 
Την ίδια στιγμή, προβάδισμα 45% - 38% για παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της αποχώρησης δίνει η τελευταία δημοσκόπηση εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος τον Ιούνιο.

Στην έρευνα της εταιρείας Survation για τον όμιλο IG, το 17% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να μην γνωρίζει ακόμη τι θα ψηφίσει την Πέμπτη 23 Ιουνίου, αφήνοντας ανοικτά όλα τα αποτελέσματα.