Πλήρη στήριξη στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με την αναμόρφωση του προγράμματος – δηλαδή με τα μέτρα – κάβα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ  δίνουν οι ΗΠΑ, μέσω του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς μιλώντας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η Ουάσιγκτον στηρίζει το ΔΝΤ για «ένα βιώσιμο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα δεν θα έχει στην επόμενη φάση του πακέτου διάσωσης πρόσβαση στις ειδικές δυνατότητες δανεισμού του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομικών στηρίζει το Ταμείο στη θέση του περί αναδόμησης του πακέτου διάσωσης ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο σε συνδυασμό με περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και την ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο το ΔΝΤ είχε ακυρώσει σχετική ρύθμιση που είχε θεσπίσει το 2010 ώστε να συμμετάσχει στη διάσωση της Ελλάδας παρά τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δείτε τον διάλογο το αξιωματούχου του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ στη Βουλή των αντιπροσώπων (στα αγγλικά)


TAGS